Põhjus, miks ei tohiks teksapükse mitte kunagi pesta (3)

Maria Joost
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teksapükse ei tohiks masinas pesta.
Teksapükse ei tohiks masinas pesta. Foto: Kalev Lilleorg

Riiete pesemine on tihti isegi pesumasinaga üks tüütu töö. Levi’s teksapükste brändi tegevjuht soovitab kõigil elu lihtsamaks teha ning teksapüksid pesemata jätta.

Pesumasinas teksapükste pesemine võib püksipaarile pigem kahju kui kasu teha. Levi’s teksapükste firma tegevjuhi Chip Breghi sõnul ei tohiks teksapükse iialgi pesta, kirjutab Independent.

Kuigi selline teadaanne võib tunduda veider eriti neile, kes ei suuda mitu päeva kanda samu riideid, siis Breghi sõnul võib teksadelt plekid maha saada näiteks hambaharjaga.

«Inimestel on komme kohe pärast mingi riietuseseme kandmist see kohe pesukorvi visata,» sõnas Bregh. «Kvaliteetsed teksapüksid aga ei vaja pesumasinas käimist, välja arvatud täiesti erandlikus olukorras.»

Bregh põhjendab väidet sellega, et masinpesu võib teksariidele rohkem liiga teha ning lisaks on see vee raiskamine. Samal arvamusel on ka Hiut Denimi veebisait, kus on kirjas, et teksariie näeb seda parem välja, mida kauem on see pesemata.

«Sellele on lihtne põhjus: kui kannate aktiivselt teksaseid, siis need kuluvad ja kangasse tekivad kortsud - see kõik annab teksadele iseloomu. Mida kauemaks ajaks jätate teksad pesemata, seda sügavamad kortsud riidele tekivad ja seda iseloomulikumaks nad muutuvad,» seisab veebisaidil.

Teksapükste tootjad andsid ka nipi teksad ööseks külmkappi panna. See aitab vabaneda bakteritest, mis kandmisel pükstele on kogunenud. Samuti soovitatakse jätta teksapüksid õue värske õhu kätte rippuma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles