Türgi terrorirünnak jättis jälje ka ülemkogule

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmapäeval Ankaras toimunud rünnakus hukkunu matusetseremoonia. Türgi võimud süüdistavad pommirünnakus Süüria kurde.
Kolmapäeval Ankaras toimunud rünnakus hukkunu matusetseremoonia. Türgi võimud süüdistavad pommirünnakus Süüria kurde. Foto: SCANPIX

Kuigi üleeile oli Brüsselis Euroopa Ülemkogu kõrvalt plaanis ka osa euroliidu riikide minikohtumine Türgi peaministri Ahmet Davutoğluga, jäi see kolmapäeval Ankarat tabanud ja 28 inimelu nõudnud rünnaku tõttu pidamata.

Rändekriisi ja koostööd Türgiga arutasid liidrid omakeskis ööl vastu reedet öhe veninud õhtusöögil. Eesti aja järgi poole nelja paiku öösel sai ülemkogu alaline eesistuja Donald Tusk teatada riikide valmisolekust pidada tõenäoliselt märtsis Türgiga rändeteemal maha juba tippkohtumine kõigi euroliidu liikmesmaade osavõtul.

Kuigi liikmesriigid tervitasid Ankara astutud samme rändekriisi lahendamiseks, järgnes tagasihoidlikule kiitusele kohe «aga». «Türgist Kreekasse saabuvate rändajate vood on aga endiselt liiga suured. Meil on vaja oluliselt ja püsivalt vähendada ebaseaduslikke sisenemisi Türgist ELi,» seisis lõppjärelduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles