Venelaste sissetulekud kukkusid kivina (2)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene rubla väärtus on kõvasti langenud.
Vene rubla väärtus on kõvasti langenud. Foto: «Reporter» / Kanal 2
  • Venemaal makstakse 374 euro suurust keskmist palka.

Jaanuaris vähenasid Venemaa elanike reealtulud 52 protsendi võrra , palgad aga ligi 27 protsendi võrra, vahendas Venemaa riikliku statistikaameti Rosstati andmeid uudisteagentuur Rosbalt.

Kui mullu detsembriga võrreldes alanes reaaltulu 52,2 protsenti, siis võrreldes jaanuariga 2015 oli vähenemise osa 6,2 protsenti. Reaaltuludeks nimetatakse rahalisi tulusid, millelt on kohustuslikud püsimaksed maha arvestatud ning tulemust korrigeeritud tarbijahinna indeksiga.

Esialgsetel hinnangutel ulatus organisatsioonide poolt töötajatele jaanuaris makstud  tasu keskmiselt ligi 374 euroni kuus, mis oli aasta varasema jaanuariga võrreldes 3,1 protsenti rohkem, kuid vähenes detsembriga võrreldes 26,7 protsenti.

Tööandjate palgavõlgnevus töötajate ees suurenes aga  1. veebruari seisuga ligi viiendiku võrra, kõrvutades 1 jaanuariga, ulatudes ligi 50 miljoni euroni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles