Assad on alustanud võitlust äärmuslastega (3)

Peeter Raudsik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusväed Aleppo lähistel.
Süüria valitsusväed Aleppo lähistel. Foto: SCANPIX

Süüria valitsusvägede pealetungis Aleppo provintsis hukkus ööpäevaga vähemalt 50 äärmusrühmituse Islamiriik (IS) võitlejat, teatas vabaühendus Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

Vabaühenduse andmeil hukkusid äärmuslased kokkupõrgetes valitsusvägedega ja Vene õhulöökides. Kokkupõrked leidsid aset Aleppo linnast idas, märkis, vabaühendus.

Varasemalt on Bashar Al-Assadi vägesid süüdistatud selles, et nad teevad IS-i üksustega koostööd. Nüüd on aga Al-Assadi väed Vene õhulöökide toel asunud aktiivselt islamiäärmuslastega piirkonnas võitlema. Valitsusvägede pealetung Aleppo provintsis algas 1. veebruaril. Praegu liiguvad valitsusväed IS-i peamise tugipunkti Ar-Raqqa suunas.

Asjatundjate sõnul hoidub Al-Assad sõdimisest Aleppo linnas, kus enne sõda elas üle kahe miljoni elaniku ja loodab linnas tegutsevad mässulised lõigata ära muust maailmast ja seejärel sundida nad alla andma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles