Pildid ja video: Saksamaal põles põgenike vastuvõtukeskus, kohalikud plaksutasid (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaa idaosas Saksimaal Bautzenis põles põgenikekeskuseks muudetud hotell kasutuskõlbmatuks, samas kohalikud nautisid tulekahju ja plaksutasid.

Politsei arreteeris juhtunuga seoses kaks mees, kes takistasid tuletõrjujatel põlengu kustutamist, edastab Yle.

Saksa meedia kajastas, et kohalikud rõõmustasid põgenikele mõeldud keskuse mahapõlemise üle, nautides põlengut, plaksutades ja kommenteerides. Põlengu tekkepõhjus ei ole veel teada, kuid uurijate sõnul ei saa välistada süütamist.

Politsei teatel keegi tulekahjus kannatada ei saanud, hoolimata sellest, et sündmuspaigale oli kogunenud palju inimesi.

Saksa migratsioonivõimud tahtsid nüüdseks põlenud hotelli majutada märtsis umbes 300 põgenikku.

Saksamaal on migrantide vastu suunatud rünnakud igapäevane nähtus, mis tihti nõuab võimude ja korrakaitsjate sekkumist. 2015. aastal registreeris Saksa politsei üle 1000 põgenikekeskustele tehtud rünnaku.

Saksamaa pagulasvoliniku Aydan Özoguzi sõnul on põgenike vastu suunatud vägivalla näol tegemist inimõiguste ja mitmete seaduste rikkumisega.

Pagulasvoliniku arvates on põgenikevastased vähese hariduse ja haritusega isikud, kes näevad kõikides teistsugustes ohtu.

Özoguzi kritiseeris ka politseid, tuues näiteks möödunud nädalal Clausnitzis toimunu, kus rahvamass pidas pagulasi vedanud bussi kinni ja tahtis bussis olnuid lintšida.

«Politsei ei sekkunud ega takistanud rahvamassi. Nad oleksid pidanud põgenikke kaitsma, kuid ei teinud seda,» teatas pagulasvolinik.

Saksamaa on paljude põgenike jaoks «tõotatud maa», kuhu tahetakse iga hinna eest jõuda. Saksamaa migratsiooniameti teatel ulatus 2015. aasta detsembri andmetel sinna saabunud pagulaste arv üle ühe miljoni piiri.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles