Liiklusvideo: liinibussi ja sõiduauto närvidemäng Tartus (25)

Madis Vaikmaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riskantne olukord Tartus.
Riskantne olukord Tartus. Foto: Postimehe lugeja

Tartus filmitud videos trügib viimasel hetkel meelt muutnud autojuht liinibussile ette.

Hiljuti pälvis palju tähelepanu video bussijuhist, kes püüdis keset liiklust autojuhile kohta kätte näidata. Reaktsioonina saatis endine bussijuht Postimehele video sellest, kuidas Tartus riskis autojuht liinibussi rammimisega.

Kuna liinibussides pole reeglina sobivat vooluallikat pardakaamera kasutamiseks, siis on tõendusmaterjali autojuhtide kehvast liikluskultuurist vähevõitu. Video salvestanud mehe sõnul kogevad bussijuhid sääraseid olukordi liikluses paraku igapäevaselt.

Tartu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkeli sõnul on sellises olukorras märksõnadeks üksteisega arvestamine, tähelepanelikkus ja vastastikune viisakus. Antud juhul tuleb seda meelde tuletada nii bussijuhile kui ka autojuhile. 

«Kuna sõiduauto andis suunatulega ümberreastumise soovist varakult teada, siis oleks bussijuhi poolt olnud korrektne käitumine seda arvestada ja ümberreastumist ka võimaldada. Kui aga oli juba näha, et vasakule reastumine enam võimalik ei olnud, siis taoline vaheletrügimine on ka sõiduauto poolt lubamatu ja sellises olukorras oleks see pidanud ohtliku olukorra vältimiseks pöörama paremale,» ütles Pähkel.

Pähkeli sõnul sõltub liikluskultuur igast liiklejast. «Kui sõidukijuht, olgu tegu siis bussi- või autojuhiga märkab liikluses ohtlikku olukorda ja selle tekitajat, siis peaks sellest politseile teada andma - vaid nii saavad politseipatrullid koheselt reageerida ja rikkumisele tähelepanu juhtida. Politsei panustab liiklusjärelevalve käigus iga päev liikluse turvaliseks muutmisele, kuid põhiroll on seejuures ikkagi liiklejail endil.»

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles