Kindlustuspakkuja: mehed saavad oluliselt rohkem traumasid (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komistamise või kukkumisega seotud õnnetused esinevad sageli.
Komistamise või kukkumisega seotud õnnetused esinevad sageli. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui inimene kaotab trauma tõttu ajutiselt töövõime ja sissetulek väheneb, vajavad arved ja pangalaenud endiselt maksmist - sealjuures võib aidata elukindlustus.

Õnnetusi juhtub tegelikult rohkem, kui arvatagi oskaks. Terviseameti andmetel vajab erakorralist arstiabi Eestis 450 000-500 000 inimest aastas, ligi kolmandik nendest vajab abi seoses õnnetusjuhtumist tingitud vigastustega.

Swedbanki elukindlustuse statistika kohaselt registreeritakse päevas keskmiselt kaks traumajuhtumit, kusjuures mehed satuvad oluliselt rohkem traumaga lõppevatesse õnnetustesse kui naised. Panga elukindlustuse poolt välja makstud traumahüvitised on olnud 27 protsenti naistega ja 73 protsenti meestega juhtunud õnnetuste korral.

Kuigi enamjaolt pääsetakse sellistest juhtumitest kergemalt, siis alati see nii siiski ei lähe. Swedbanki mullune statistika näitabki, et sagedasemad juhtumid on seotud komistamise või kukkumisega (näiteks hüppeliigese nikastused), terariistadega vigastamisega (lõikehaavad) ja käe- või jalatraumadega (sõrme- ja varbaluu murrud).

Järgnevad õnnetud kukkumised libedaga või kõrgelt kukkumised (näiteks katuse parandamisel, trepil komistades), mille tagajärjeks võivad olla operatsiooni vajavad luumurrud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles