Disney-filmid teevad jätkuvalt laste seas ilma

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekuninganna Elsa
Lumekuninganna Elsa Foto: Xposure / Scanpix

Juba teist aastat järjest on Disney «Lumekuninganna» tegelaskujult pärit nimi Elsa Rootsi kõige populaarsem tüdruku nimi, millele järgnes muinasjututegelasest inspireeritud nimi Alice. Eestis beebi-Elsade ja Alice’ite buumi pole veel märgatud, kuid Disney populaarsus väljendub selgelt erinevate Disney toodete suurenenud müüginumbrites. 

Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank nendib, et filmitööstusel on tohutult suur mõju laste ja nende vanemate tarbimisharjumustele. «Näiteks ainuüksi «Tähtedesõja»-teemalisi mänguasju müüdi USAs mullu 700 miljoni dollari eest,» kirjeldas ta, lisades, et Lumekuninganna ja teiste Disney tegelastega seotud müüginumbrid küündivad maailmas kõrgustesse.

Pank tõi esile, et võrreldes mullusega on Apollo müünud tervelt 41 protsendi võrra rohkem Disney-tooteid. «Tüdrukute seas on endiselt menukas «Lumekuninganna»-temaatika ning poistele meeldivad «Autode» ja «Lennukite» filmidest pärit tegelaskujud, kuid kõige-kõigemad on laste jaoks ikkagi need tegelaskujud, keda nad just kinolinal näinud on – näiteks «Hea dinosaurus».»

Eestis teevad kõiksugu Disney filmidest pärit tegelaskujudega tooted jätkuvalt võidukäiku. «Mänguasjade kõrval on väga menukad Disney tegelastega laua- ja tegevusmängud, pusled, kleepsu- ja värviraamatud ning DVDd,» loetles turundusjuht ning lisas, et Apollo kauplustest leiavad väikesed Disney-fännid kümneid erinevaid Disney tegelastega raamatuid ja tegevusi, mis neid maailmakuulsatesse muinasjuttudesse kaasa haaravad. «Rääkimata kõigist täiskasvanutest, kes heal meelel koos lastega nii uutele kui vanadele tegelaskujudele kaasa elavad» lisas ta.

Pank märgib, et kuigi viimastel aastatel on kinolinadele jõudnud mitmeid uusi lõbusaid karaktereid, keda lapsed palavalt armastavad, ei ole kuhugi kadunud legendaarsed animakangelased nagu Tuhkatriinu, karupoeg Puhh, Miki Hiire ja «Lõvikuninga» tegelaskujud, keda endiselt hinnatakse. «2016. aasta vaieldamatu hitt on näiteks Miki Hiire temaatikast raamat «Minni. Loe, kleebi ja nuputa», mis varasemalt jäi uutele Disney tegelastele pisut varju,» ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles