Toidupank taotleb riigilt ligi 10 000 eurot toetust (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toidupanga kogumispäev
Toidupanga kogumispäev Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Toidupank esitas sotsiaalministeeriumile taotluse eelmise aasta novembri ja detsembri tegevuskulude rahastamiseks riigieelarvelistest vahenditest 9800 euro ulatuses.

Toidupanga suurimad kululiigid olid administreerimiskulud, lao- ja kontorikulud ning tööjõukulud, kokku 6721 eurot ja transpordikulud summas 1909 eurot, märgib toidupanga tegevjuht Pieter Boerefijn ministeeriumile saadetud taotluses.

Toidupank tegeleb äraviskamisele kuuluva, kuid kasutuskõlbliku annetatud toidu kogumise ja toiduabi jagamisega enim puudustkannatavatele inimestele. Toidupanga tegevust on rahastanud kohalikud omavalitsused, eraisikud ja eraettevõtted.

Toidupanga tegevus Eestis aitab kaasa allpool vaesuspiiri ning vaesuses elavate – eelkõige lastega perede – elujärje paranemisele ning toetab solidaarsuse suurendamist Eesti ühiskonnas.

Eelmise aasta jooksul kogus Eesti Toidupank kaubandusvõrgust, tootjatelt ning maaletoojatelt kokku ja jagas edasi ca 850 000 kilogrammi erinevat sortimenti toidu- ja tarbekaupa. Eesti Toidupanga abiga saab iganädalaselt toiduabi ligi 1700 peret üle Eesti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles