Suur klassivahe tõi taas kaotuse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirjam Nikolai Prantsusmaa koondislastega võitlemas.
Mirjam Nikolai Prantsusmaa koondislastega võitlemas. Foto: Albert Truuväärt

Kuigi Londoni olümpial ja eelmisel EMil hõbemedalid teeninud Prantsusmaa korvpalli rahvusnaiskonna koosseisust olid EM-valiksarja kohtumises Eestiga puudu mitmed põhitegijad, oli tasemevahe ikkagi mäekõrgune: vastane oli pikem, tugevam, kiirem ja tehnilisem. 47:76 kaotus oli tõsiasi. 

Prantsusmaa suurtest staaridest olid kohal kogenud mängujuht Celine Dumerc, Endene Miyem ja Gaelle Skrela. Puudu oli kaks võimsat korvialust jõudu, Sandrine Gruda ja Isabelle Yacoubou ning Diandra Tchatchouang.

Avapoolaja võitis Prantsusmaa 39:17 ning Eesti ei saanud ohtlikuks kordagi. Teisel poolajal paranes küll mängupilt: Eesti publiku panid korduvalt rõkkama Mirjam Nikolai sooritused, kes taas tõusis Eesti parimaks, eile jäi tema arvele 16 punkti. «Avapoolaja meeleolu oli nukker, liikumised, mida tegime, ei toiminud. Riietusruumist tulles tegime vaid ühte liikumist, mis töötas, ja asjad paranesid,» sõnas Nikolai ja lisas, et füüsiline allajäämine on üüratu. «Lähemale neile suudame kindlasti saada tasemelt, aga seni, kuni oleme pool meetrit lühemad ja ka füüsiliselt nõrgemad, on alati raske.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles