Ka Seat plaanib traditsioonilistest autovõtmetest loobuda

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seati logo
Seati logo Foto: SCANPIX

Volkswageni kontserni kuuluv Hispaania autotootja Seat arendab koostöös Lõuna-Korea tehnoloogiaettevõttega Samsung digitaalseid võtmesüsteeme, kirjutab Auto Express.

Vastava koostöö avalikustas SEAT tehnoloogiamessil Mobile World Congress Barcelonas. Arendatav digitaalse võtme süsteem lubaks varasemalt paika pandud kasutajatel paluda auto omanikult sellele nutitelefoni abil ligipääsu. Seejärel on auto omanikul võimalik rakenduse abil kasutaja rooli lasta ning vajadusel mõningaid võimalusi nagu tippkiirust, muusika valjust ning kasutusaega piirata.

SEAT toonitas, et tegu on veel arendamisjärgus tehnoloogiaga ning ettevõtel ei ole hetkel juba valmis süsteeme, mis asendaks füüsilise võtme turvalise nutirakendusega.

Lisaks arendab autotootja koostöös Samsungiga ja Saksa tarkvaraettevõttega SAP nutikaid parkimistehnoloogiaid. SEAT üritab koostöös kohalike võimude ning parklaomanikega luua pilvepõhise süsteemi, mille abil kuvataks juhtidele lähedalasuvaid vabu parkimiskohti. Seejärel on neil võimalik läbi Samsung Pay maksesüsteemi parkimiskoht broneerida ja parkimise eest maksta. Peale edukat broneerimist juhatab auto navigatsioonisüsteem juhi vastava parkimiskohani, avades vajadusel ka automaatselt tõkked, kui tegu peaks olema valvega parklaga või parkimismajaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles