Meegomäele pagulaskeskust lubanud ettevõtja eitas plaani

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meegomäe lahingukool.
Meegomäe lahingukool. Foto: Anneli Õnneleid / Õhtuleht

Võrumaal Võru vallas Meegomäe endise lahingukooli kinnistu ostnud Ankatrans OÜ juhatuse liige Janek Tiisler lükkas neljapäeval ümber varem BNSile väidetu, et kavatseb kinnistule pagulaskeskuse rajada.

«Sellest on täitsa valesti aru saadud,» ütles Tiisler neljapäeval BNSile. «Ma ei ole midagi rääkinud inimestest. Võib-olla hakkame seal autodega tegelema,» rääkis Tiisler.

Tema sõnul peaks umbes kuu jooksul selguma, mis Ankatrans kinnistuga ette võtab.

Teisipäeval kinnitas Tiisler BNSile, et kinnistule on plaanis rajada pagulaskeskus ja hooldekodu. «Kuulujutud pagulaskeskuse rajamisest on ringelnud varemgi, aga mõnikord vastavad kuulujutud ka tõele," ütles Ankatrans OÜ juhatuse liige Tiisler. Täpset projekti ajaplaani ja maksumust ei osanud Tiisler teisipäeval öelda, aga kinnitas et ministeeriumiga ollakse kõnelustes.

Sotsiaalministeerium lükkas Ankatransi väited juba teisipäeva õhtul ümber, kinnitades, et riigil ei ole mingit kavatsust pagulasi Meegomäele hakata majutama.

«Eestis ei ole vajadust avada täiendavaid majutuskeskusi. Täna suudab majutusteenust katta AS-i Hoolekandeteenuste poolt hallatav Vao majutuskeskus. Kõiksugu väited, mis puudutavad uue majutuskeskuse avamist, on teadlik valeinformatsiooni levitamine,» rõhutas sotsiaalministeeriumi meedianõunik Oskar Lepik BNSile.

Hoolekandeteenused teatas juba novembris, et ei otsi enam uut pagulaste majutamise keskust juba töötava Vao keskuse ning vajadusel kasutusse võetava Vägeva kõrvale.

Ministeerium on ka varem teatanud, et kui Eestisse hakkavad saabuma Euroopa Liidu ümberjagamiskava alusel niinimetatud kvoodipagulased, siis neid enam keskustesse ei majutata, vaid neile otsitakse kohe juba alalised elamiskohad korterite näol.

Teisipäeval ostis Ankatrans avaliku kirjaliku enampakkumise tulemusena Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsilt (RKAS) 201 000 euroga Meegomäe endise lahingukooli kinnistu. Kinnistu oli müügis alghinnaga 200 000 eurot.

Kokku 52 000 ruutmeetri suurusel kinnistul asub seitse ehitusregistrisse kantud hoonet, mille hulka kuulub peahoone, spordihall, garaaž-katlamaja, kaarhall, väravahoone, lahingukooli kasarmu juurdeehitus ja söökla. Lisaks on kinnistul pumbajaam, kaks puurkaevu, laskmisväljak, laohoone ja biotiigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles