Majaomaniku äratas tuppa lennanud telliskivi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majas elanud Einar Eller ja Maie Kukli pääsesid küll eluga, aga jäid koduta.
Majas elanud Einar Eller ja Maie Kukli pääsesid küll eluga, aga jäid koduta. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarvastu vallas Jakobimõisa külas rahulikult oma voodis magav mees kuulis kella kolme paiku öösel kõva kärgatust ja nägi, kuidas aknaklaasi killud toapõrandale kukkusid. Hetke pärast oli tema elumaja leekides.

Päev hiljem rääkis Söödi talu peremees Einar Eller, et ta nägi aknast sisse visatud telliskivi ja tundis enne leekide lahvatamist tugevat bensiinihaisu. Päästeameti töötajad leidsid kustutustööde järel majast süütepudeli, mis nende andmetel oligi tulekahju põhjustaja.

Maja mattus tulemöllu

Pärast akna purunemist voodist üles hüpanud Einar Eller haaras öökapilt telefoni ja helistas päästeametisse. Köögiaknast nägi ta, kuidas üks mees autotulede valgel kiiruga välgumihkli süütas.

«Hüüdsin talle, et mida ta teeb, aga oli juba hilja. Käis kõvem plahvatus, lahvatas tulemöll ja mees pages autoga pimedusse,» jutustas Eller.

Koos öösärgis olnud elukaaslase Maie Kukliga õnnestus tal läbi köögiakna õue pääseda ja sauna varjule minna. «Pool tundi külmetasime seal paljajalu,» lausus Maie Kukli.

Tuletõrje jõudis Mustlast kohale 10–15 minutiga. Pererahvas pääses põlengust vigastusteta, aga nende kodu muutus elamiskõlbmatuks: hävisid köögi, ühe toa ja tuulekoja sisustus. 

Pererahva sõnutsi on alust arvata, et süütaja oli nende tütre Kaire Kukli endine elukaaslane, 34-aastane Argo Jurjev, kellega tollel on nelja-aastane laps. Eile keskpäeval peeti Jurjev Tallinnas elumaja süütamises kahtlustatuna kinni.

«Ta ei tahtnud lahkuminekuga leppida. Seejärel on ta Kairet telefonisõnumites korduvalt ähvardanud sandiks peksta ja meie maja põlema panna,» kõneles Einar Eller.

«Ta on kolmel korral peksnud segamini minu auto aknad,» rääkis Kaire Kukli ise. «Mitu korda on ta minu kallal füüsilist vägivalda kasutanud, neist üks kord on ametlikult fikseeritud. Ähvardavaid sõnumeid on ta lähetanud ka minu teistele lähedastele.» 

Tingimisi süüdi mõistetud

Kaire Kukli lisas, et ta tegi politseile ähvarduste kohta hulga avaldusi, aga sellest ei olnud tulu: sõnumeid tuli ikka edasi. Ehkki naine taotles mehele juba novembrikuust lähenemiskeeldu, ei ole ta seda saanud. Põhjuseks on toodud, et neil on ühine laps.

Politsei andmetel on praegu süütamises kahtlustatav mees olnud hiljuti kohtu all endise elukaaslase peksmise eest ning vähem kui nädal tagasi mõisteti talle Harju maakohtus vägivalla kasutamise eest tingimisi vangistus. See kohtuotsus pole veel ametlikult jõustunud.

Kaire Kukli nentis, et viimastel kuudel on tema elu olnud nagu õudusfilmis. «Ma olen mehe jaoks muutunud kinnisideeks. Ta ei suuda meie lahkuminekut aktsepteerida,» tähendas ta.

Kaire Kukli elas oma perega Tallinnas. Lahkumineku järel on ta otsinud varju lähedaste, tuttavate ja sõprade juurest.

«Süütamise ööseks oli mul kavas laps viia ema juurde, aga viimasel hetkel loobusin sellest. Intuitiivselt tunnetasin, et seekord võib ta ohtu sattuda. Ta oleks võinud ju majja sisse põleda,» jutustas naine ning lisas: «Et mu vanemad asusid mind kaitsma, siis pöördus mehe viha ka nende poole.»

Maie Kukli ja Einar Eller tõdesid, et naabrid ja külarahvas on olnud nende õnnetuse järel äärmiselt vastutulelikud. «Nad on pakkunud ulualust, neilt on tulnud kingiks külmkapp ja teler. Minu tööandja Kalev Nurk on lubanud anda meile tasuta elamiseks korteri,» rääkis Einar Eller.

Pere kiitis ka kohalikku omavalitsust. «Käisime valla sotsiaaltöötaja juures. Meid lubati aidata ka uue mööbli soetamisel,» ütles Maie Kukli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles