Obama üritab kurikuulsat vanglat sulgeda

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Guantánamo vangilaagri vahitorn. Veel leidub, keda valvata.
Guantánamo vangilaagri vahitorn. Veel leidub, keda valvata. Foto: AFP/SCANPIX

Abdul Rahman Mohamed Saleh Naser, Omar Hamzajavitš Abdullaev, Ahmed Ubar Abdullah al-Hikimi – need on mõned 91 kinnipeetavast, keda hoitakse endiselt Kuubal Guantánamo vangilaagris. Laagris, mida president Obama üritab veel enne ametiaja lõppu sulgeda.

Ameerika Ühendriikide president Barack Obama saatis sel nädalal Kongressi plaani, milles üritas veenda rahvaesindajaid vajaduses sulgeda riigi kurikuulsaim türm – Kuuba territooriumil asuv Guantánamo vangilaager.

«Juba palju aastaid on olnud selge, et Guantánamo lahe kinnipidamisasutus ei edenda meie rahvuslikku julgeolekut – see õõnestab seda,» lausus Obama. «Asi ei ole ainult vangilaagri sulgemises. Asi on ühe peatüki sulgemises meie ajaloos,» tsiteerib presidenti CNN. Asutuse jätkuv töös hoidmine oleks tema sõnul igasuguses vastuolus ameerikalike väärtustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles