Mart Noorma loeng: motivatsiooni ja enesekindluse roll edasiõppimises

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval toimus Tallinna lauluväljakul kõrgharidusmess «Õpi Tartus», kus Tartu kõrgkoolidel oli võimalus end pealinna noortele tutvustada. Muu hulgas astusid messil lühiloengutega üles inspireerivad kõnelejad.

Mart Noorma tõdes oma loengus, et see, kui sa oled kindel oma maailmapildis, annab sulle enesekindluse. Elu meie ümber on lõpmata keeruline, sest reaalses elus on lõpmata arv sisendit. Nii palju valikuid ja vastuseid ning kunagi ei ole ühtegi õiget. Ta rõhutas, et iga inimene peab orienteeruma selles keerulises maailmas ning elus orienteerumise ja edukuse võti on kiire modelleerimise protsess peas.

Kõik kohalolijad nõustusid Mardi väitega, et inimeste elu mõte on olla õnnelik. Kõik muu elufilosoofia selle ümber toetab seda. Kõige rohkem teeb meid õnnelikuks, kui me suurendame õnne hulka enda ümber. Siit tulenevalt tõdes Noorma, et parim elukutse valik on see, mis aitab inimesi aidata enda ümber.

Mart Noorma on tuntud kui teadust populariseeriva telesaate «Rakett 69» kohtunik ja Tartu ülikooli õppeprorektor. Samuti aitas ta orbiidile Eesti esimese tudengisatelliidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles