Telia klient pettus lubatud interneti kiiruses (18)

Kerli Kivistu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Valgamaalane

Telekommunikatsiooniettevõtte Telia klient Valter on nördinud, kuna alates eelmisest aastast pole ta saavutanud oma kodus lubatud interneti allalaadimist kiirust.

«Alates detsembrist ei ole ma lepingulist interneti lubatud 5Mb allalaadimist kordagi saavutanud, kuigi jaanuari alguses tellisin 12Mb paketi, lootes, et ehk siis saan 5Mb ikka kätte, kuid ei midagi,» lausus Telia klient Valter. «Kusjuures, kui ma ise ei oleks täna endise 5Mb kiiruse peale tagasi avaldust teinud, oleks automaatselt 12Mb kiiruse teenus jäänud kehtima ja kuutasu oleks juba kiirema netikiiruse järgi, sest tegemist oli kampaaniaga,» märkis mees.

Tema sõnul Telia poole pöördumisel kas online’s või telefonitsi on ainult üks vastus: tehke restarti. «Lisaks olen saanud veebruaris Telialt kolm meili, et toimuvad mingid hooldustööd, aga muutust pole siiani toimunud,» sõnas meesterahvas.

Ta märkis, et on samalaadseid nurinaid ka paljudelt teistelt kuulnud. «Konkureeriva firma müügimehed teadsid kinnitada, et Telia kaabelühendusega pidi teada probleem olema – arvuti ja telekas koos töötada ei kannata, kuna kiirus kukub nulli,» sõnas meesterahvas teadlikult. Valter rääkis, et ruuteril on taga 4 LAN pesa. «Sinna võiksin asju veel lisaks toppida, minu teada see lepinguliselt keelatud ja piiratud ju pole,» arutles meesterahvas.

Telia kommunikatsioonijuht Raigo Neudorf lausus, et selle info pealt on raske öelda, mis allalaadimise kiirust konkreetsel juhul mõjutab. «Reaalselt saavutatavaid kiirusi mõjutab näiteks ka see, kui internetti tarbivad üheaegselt erinevad seadmed,» lausus Neudorf.

Ta kirjeldas, et Telia plaan on hakata pakkuma ka tänastele ADSL klientidele - nagu ka kõnealusel juhul - alternatiivseid tehnoloogilisi lahendusi, mis annaks koduinterneti tarbijatele senisest parema kasutuskogemuse. «Viime pidevalt tänaseid ADSL kliente üle kiirematele kaablitehnoloogiatele nagu näiteks optika või VDSL,» sõnas Neudorf ja täpsustas, et ehk sinna, kuhu kiiremad kaablitehnoloogiad ei ulatu, pakub ette 4G Koduinternetti.

«Käesolevaks aastaks luuakse kümnetele tuhandetele klientidele võimalus hakata kasutama senisest kiiremat koduinternetti, eeskätt puudutabki see vaskkaabli otsas olevaid kliente,» märkis Neudorf.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles