Metsavend Ülo Voitka 16 keerulist vabaduseaastat (9)

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikuga vestlema sättis Ülo Voitka end vanale raudkividest vundamendile. Kohe vundamendi kõrval on poksikott ja lõuatõmbamise kang, mille Voitka on sinna sättinud oma pojale. Mees arvab, et poiss peab õppima ikka enda eest seisma ja oskama vajadusel ka lüüa.
Ajakirjanikuga vestlema sättis Ülo Voitka end vanale raudkividest vundamendile. Kohe vundamendi kõrval on poksikott ja lõuatõmbamise kang, mille Voitka on sinna sättinud oma pojale. Mees arvab, et poiss peab õppima ikka enda eest seisma ja oskama vajadusel ka lüüa. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Legendaarne metsavend Ülo Voitka andis kaheksa-aastase vaheaja järel taas intervjuu: täna täitub tema metsast väljatulekust 16 aastat.

14 aastat metsas, 16 aastat metsast väljas. Neist 16 aastat vanglas ja ülejäänud 15 vabaduses. Nii saabki metsavend Ülo Voitkal sel aastal tsiviilelus veedetud kauem aega, kui ta koos vend Aivar Voitkaga end metsas varjata jõudis.

Ülo Voitka viimane meediausutlus pärineb 2008. aastast, kui ta plaanis naisevõttu ja elas Viljandimaal Viiratsis vanematekodus. Vahepeal on palju muutunud: Ülo Voitka on lahutatud, poega kasvatav üksikisa, kes elab Viljandi lähistel ja jagab katust oma lihase õega.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles