Legendaarse kaitseliitlase Harri Hennu leinatalitus toimub kolmapäeval

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Henn
Harri Henn Foto: Wikipedia.org

Neljapäeval suri legendaarne kaitseliitlane, Tartus Lenini kuju mahavõtmisega tuntuks saanud Harri Henn, kes saadetakse kolmapäeval viimsele teekonnale.

Alates 2007. aastast Tallinna munitsipaalpolitsei ametis töötanud Harri Henn saadetakse viimasele teekonnale kolmapäeval kell 13 Metsakalmistu leinamajast, teatas Tallinna linnavalitsus BNS-ile. Munitsipaalpolitsei jääb oma pikaajalist kolleegi mäletama kui kindlameelset, põhimõttekindlat ning alati heatujulist inimest.

Kaitseliidu erukapten Henn sai laiemalt tuntuks, kui võttis 1990. aasta 23. augustil Tartus maha toonase Eesti Põllumajandusakadeemia ees asunud Lenini ausamba. «Sain isamaale kasulik olla,» meenutas Kaitseliidu Tamme kompanii endine pealik Henn.

Eesti eksiilvalitsuselt saadud kapteni aukraadis Henn töötas juhtivatel Kaitseliidu ja kaitseväe ohvitseri kohtadel ning aitas alates 1990. aastast kaasa tööle noorkotkaste ja kodutütardega. Henn oli ka niinimetatud Nõmme valitsuse sõjaminister.

Teda on autasustatud kaitseministeeriumi teeneteristi II klassi teenetemärgi, Kaitseliidu Valgeristi II klassi teenetemärgi ja Vabadussõja mälestusristiga.

1990. aastate keskel oli Henn kohtu all süüdistatuna laskemoona ja lõhkematerjali loata hoidmises, kuid kohus mõistis ta õigeks. Küll aga mõistis Tartu linnakohus ta süüdi ametialases lohakuses ja karistas teda 2000-kroonise rahatrahviga, mis kanti riigituludesse. Kohtuotsuse tingis see, et Henn kirjutas Kaitseliidu Tartu maleva pealikuna alla viiele relvaostuvolitusele, mille alusel ostsid fiktiivsed kaitseliitlased Tartu malevale relvi ja laskemoona. Tegelikkuses aga ei jõudnud see lahinguvarustus kunagi malevasse.

Alates 2001. aastast töötas Henn Vikipeedia andmeil Tallinna munitsipaalpolitseinikuna. 2009. aastal astus Henn Keskerakonda.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles