Kuidas valida endale sobivat nutikella?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Digitargast
Digitargast Foto: Telia

Hetkel on Eesti turul müügil enamike suurtootjate nutikellad, millel on palju erinevaid omadusi – iga kella jaoks on kindel kasutaja. Ideaalse kella või aktiivsusjälgija nime kannab välja seade, mida ei ole raske kasutada ning mille omadustest ei jää midagi puudu, kirjutab külalisblogis Digitargale Tauno Tammik. 

Ühilduvus mobiiliga

Uut nutikella valides tuleks esimese asjana kindlasti arvestada oma mobiili, mida igapäevaselt kasutad. Kõik nutikellad ei ole loodud iga mobiiliga ühilduma. Apple nutikell töötab ainult Iphone mobiilidega, nagu võib ka eeldada.

Samsungi nutikellad kasutavad enda loodud tarkvara Tizen OS, mille ühilduvus on ainult kindlate Samsungi telefonidega. Jaapanlaste uuem nutikell Gear S2 toetab juba ka teiste mobiilitootjate telefone. Täpsem nimekiri siit: http://www.samsung.com/global/galaxy/gear-s2/device-compatibility/

Android Wear kellad – nagu nimest võib ka välja lugeda, toetavad mobiile, mis on Android operatsioonisüsteemiga (Android 4.3 ja uuemad). Google on hiljuti lisanud Android Wear toe ka Iphone mobiilidele. Kindlasti on sissetoodud uuendus väga meelepärane suurele osale Apple kasutajatest.

Google on Android Wear tarkvara looja, seega võib julgelt selle tarkvaraga kellades kasutada Google Now rakendust, mis muudab kasutuse nii häälkäskluste kui ka Google otsingumootoriga palju käepärasemaks.

Kaua turul olnud tootja Pebble kasutab enda loodud tarkvara, mis ühildub nii Androidi kui ka iOS mobiilidega. Seega kui sa ei ole kindlalt kinni ühe tootja juures, siis on mõistlik eelistada kella, mis ühildub rohkem kui ühe telefoniga.
 

Mis rakendused on saadaval?

Kuigi enamik nutikellade rakendusi töötavad just siis, kui nad on ühildatud mobiiltelefoniga, siis on võimalik ka kellale endale alla laadida erinevaid rakendusi, mis lisafunktsioone võimaldavad.

Apple on kindel liider rakenduste valdkonnas. Viimati oli Apple rakenduste poes üle 8500 sobiva rakenduse, mida kellal kasutada – sinna kuuluvad rakendused nagu ilm, valuutakalkulaator, stopper jms.

Samsungi Tizen jääb küll kaugele maha kuid 1000 rakendust, mis on saadaval, toovad siiski sära silmadesse kõikidele Tizen’i kasutajatele.

Pebble ja Android wear jäävad siin Samsung ja Apple kelladele suuresti alla, kuid olulised rakendused nagu Facebook Messenger jms on siiski olemas. Isiklikust kasutusest võin öelda, et minu LG G Watch R mudeli peal töötavad kõik Android Wear rakendused väga hästi.

Loe lähemalt erinevate nutikellade omadustest Digitargast. 


 

vaata ka Digitark.ee/SAADE

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles