Prokurör läheb Viisitamme süüasjaga riigikohtusse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Viisitamm (paremal) ja Simmo Saar Pärnu maakohtu saalis.
Mart Viisitamm (paremal) ja Simmo Saar Pärnu maakohtu saalis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman otsustas minna Pärnu keskerakondlasest ekslinnapea Mart Viisitamme, endise abilinnapea Simmo Saare ning ärimees Vello Kingi süüasjaga edasi riigikohtusse.
 

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ütles ERRi uudisteportaalile, et see, millises ulatuses prokurör ringkonnakohtu otsuse riigikohtus vaidlustab, selgub pärast kassatsioonkaebuse valmimist.

Eelmisel nädalal tühistas Tallinna ringkonnakohus Pärnu maakohtu otsuse Viisitamme (30) ja Saare (30) süüdimõistmise kohta ning neilt menetluskulude, sealhulgas dokumendiekspertiisi maksumuse väljamõistmise ning nende õigusabikulude hüvitamata jätmises.  

Ringkonnakohus tegi uue otsuse, millega mõistis Viisitamme ja Saare neile kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumise süüdistuses õigeks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles