India kohus lükkas laevakaitsjate kautsjonitaotluse tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad.
Laevakaitsjad. Foto: Tairo Lutter / Postimees

India kohus lükkas täna tagasi aastateks trellide taha mõistetud laevakaitsjate kautsjonitaotluse.

«Kautsjonit laevakaitsjatele ei võimaldatud, aga edasikaebuse menetlemine jätkub juunis,» ütles välisministeeriumi konsulaarosakonna peadirektor Kersti Eesmaa BNSile. Ministeeriumi pressiesindaja kinnitusel külastab konsul laevakaitsjaid regulaarselt ja aitab neid kohapealses asjaajamises. 

Üht vangimõistetud britti toetaval Facebooki lehel kinnitati samuti, et kautsjoni taotlus lükati tagasi. «Nüüd peame ootame 1. juunini kohtuotsuse edasikaebamiseks. Veel vähemalt neli kuud põrgut neil seal trellide taga ja pole võimalik pere ega sõpradega suhelda. Nende elud ja vabadus rööviti neil, aga mille nimel? See otsus jätab mulle vähe lootust alles, et Billy tuleb tagasi enne kui William kooli läheb,» seisis sotsiaalmeedia postituses.

India Tamil Nadu osariigi politsei võttis 2013. aasta 18. oktoobril vahi alla Somaalia piraatidega võitlema saadetud ettevõttele Advanfort kuuluva laeva Seaman Guard Ohio 35 meeskonnaliiget, kelle hulgas oli India, Suurbritannia, Ukraina ja Eesti kodanikke. Kogu meeskonnale esitati süüdistus kütuse ja relvade smugeldamises ning ebaseaduslikus India territoriaalvetesse sisenemises.

India ülemkohus saatis vahepeal mitu kohtuastet läbinud kohtuasja tagasi alama astme Tuticorini kohtusse, mis otsustas 11. jaanuaril määrata süüalustele viieaastase vanglakaristuse. Jaanuari lõpus otsustasid laevakaitsjad kohtuotsuse edasi kaevata.

Välisminister Marina Kaljurand on kinnitanud, et teeb omalt poolt kõik, et Eesti kodanikud saaksid koju naasta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles