Valitsus arutab töökohtade loomise toetamist Ida-Virumaal

Kadri Hansalu
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Kristjan Teedema

Neljapäeval Narvas peetaval valitsuse väljasõiduistungil tuleb tervise- ja tööministri Jevgeni Ossinovski (SDE) ettepanekul arutlusele toetuse taotlemine Globaliseerumisega Kohanemise Euroopa Fondist ning töökoha loomise toetus Ida-Virumaal. Meetmega loodetakse soodustada uute töökohtade teket piirkonnas.

Ossinovski sõnul arutab valitsus, kuidas edasiste suurkoondamiste vältimiseks lühiajaliselt leevendada põlevkivitööstuse keerulist olukorda. «Ent arvestades, et Ida-Virumaal on juba üle 7000 töötu ja vaid 500 töökohta, on selge, et tegelema peab ka uute töökohtade loomise ja majandusstruktuuri mitmekesistamisega,» ütles minister.

Sotsiaalministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, töötukassa ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse koostöös sündinud ettepaneku järgi saaks ettevõte, kes võtab tööle vähemalt 20 tööta Ida-Viru inimest, riigilt eritoetust. Esiteks koolitaks töötukassa ettevõtte tellimuse alusel vajaliku kvalifikatsiooniga töötajad. Teiseks hüvitataks ettevõttele 50 protsenti töötaja brutopalgast ühe aasta jooksul. Ettevõttele tähendaks see tööjõukulude vähenemist ligi kolmandiku võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles