Pildid ja video: Calais`«džunglis» puhkes mäss (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prantsusmaa sadamalinnas Calais`asuvas põgenike ehitatud telklaagris, mida nimetatakse «džungliks», puhkes mäss, kuna Prantsuse võimud andsid käsu see lammutada.

Märulipolitsei kasutas mässama hakanud migrantide taltsutamiseks pisargaasi ja veekahureid, mässajad aga loopisid politseinike suunas kive ja süütasid vähemalt 12 hütti, edastab BBC.

Lammutusmeeskond ei puutunud neid hütte, kus inimesi sees oli, kuid tühjana olnud lammutati.

Prantsuse valitsuse plaani kohaselt tahetakse Calais`«džungel» tühjendada põgenikest ja majutada nad ametlikesse põgenike majutuskeskustesse.

Calais`laagris elavad peamiselt Lähis-Idast, eelkõige Afganistanist ja Põhja-Aafrikast pärit inimesed, kes soovivad Prantsusmaalt pääseda Ühendkuningriiki, kasutades selleks kõikvõimalikke illegaalseid viise.

Laagri mahalõhkumine ja ametlikkesse majutuspaikadesse elama asumine toob migrantide jaoks kaasa selle, et nad registreeritakse, neil tuleb anda sõrmejäljed ja esitada Prantsuse  migratsiooniametile asüülitaotlus.

Võimude teatel puudutab ümberasustamine umbes 1000 migranti, kuid humanitaarorganisatsioonide andmetel võib Calais`«džunglis» olla neid rohkem, umbes 3000 – 5000.  

Laagri lammutusmeeskonna töö peatus mässu ajaks, kuid täna loodetakse lammutustööga jätkata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles