Rootsis avati kauplus, kus ei ole teenindajaid (7)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Rootsis Helsingborgi lähedal avati eile kauplus, kus ei ole mitte ühtegi teenindajat, vaid ostjad ise tegelevad kõigega.

Ostetud kaubad saab skaneerida nutitelefoni vastava osturakenduse abil ja hiljem läheb ostjate pangakontolt maha ostude summa, edastab Yle.

Tegemist on kauplusega, mis on avatud 365 päeval aastas ja seitse päeva nädalas.

Poodi külastanud Raymond Arvidssoni sõnul saab ostud tehtud kiiresti ning seal ei ole järjekordi.

«Tulevikupoe» avanud Robert Ilijason on oma ametilt IT spetsialist, kes sai sellise ostukoha loomise idee katki läinud lastetoidupurgist.

«Mul kukkus kodus olnud viimane lastetoidupurk põrandale ja purunes. Mind tabas paanika, et mu laps jääb söömata. Elan Vikenis ja pidin sõitma Helsingborgi uut toitu ostma,» meenutas rootslane.

Ilijason elab Rootsi läänerannikul 13 kilomeetri kaugusel Helsingborgist, kuhu autoga sõitmiseks kulub 20 minutit.

«Näljane laps tagaistmel sõitsin poodi, kuid siis hakkasin mõtlema, kuidas luua oma lähikonnas teenindajateta pood,» lausus mees.

Eile avatud poes on olemas kõige tähtsamad toiduained nagu piim, leib, suhkur, sool, konservid, moosid, loomulikult lastetoidud ja mähkmed ning palju muud.

Poes ei müüda sigarette, õlut ega retseptivabu ravimeid.

Olles ostud teinud, saavad kliendid minna kassasse, kus nutitelefoni rakenduse abil saab tooted skaneerida ja raha võetakse nende pangakontolt.

Kui selline pood osutub edukaks, siis plaanib Ilijason veel selliseid maapiirkondades avada. Tema arvates on need poed kasumlikud, kuna ei ole kulutusi personalile.

«Miks mitte külapood 2.0. Minu pood on esimene, kus ei ole teenindajaid,» teatas rootslane.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles