Simmo Saar ei nõustu menetluskulude osalise hüvitamisega

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar ja endine linnapea Mart Viisitamm.
Pärnu endine abilinnapea Simmo Saar ja endine linnapea Mart Viisitamm. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endine Pärnu abilinnapea Simmo Saar ei pea normaalseks olukorda, kus inimene ei saa õigeksmõistva otsuse korral sajaprotsendiliselt õigusabile kulutatud raha tagasi.

Saar teatas Postimees.ee'le, et vaidlustas Tallinna ringkohnnakohtu tema kohta tehtud otsuse, kuna menetluskulude hüvitamine vaid 340 000 krooni ulatuses on ebaõiglane arvestades asjaolu, et tegelikud kulutused ulatused pea 600 000 kroonini.

«Antud kriminaalasi on oma olemuselt äärmiselt veider – süüdistuses ei klappinud ei kuupäevad ega juriidiline konstruktsioon. Tegemist on prokuratuuri pahatahtlikkusega, mille ümberlükkamise kulud peab täiel määral kandma riik. Kuna tegu on suuremalt jaolt pangast laenatud rahaga, siis tegelikkuses tuleks kompenseerida ka pangaintressid. Kuid seda ma antud juhul ei taotle,» kommenteeris Saar edasikaebamise põhjuseid.

Tallinna ringkonnakohus mõistis 14. detsembril õigeks Pärnu eelmise linnapea Mart Viisitamme ja kunagise abilinnapea Simmo Saare. Pärnu maakohus tunnistas tänavu aprillis Viisitamme süüdi kahes äritegevust puudutava teabe avalikustamise episoodis ja karistas teda 350 päevamäära suuruse rahalise karistusega summas 306 950 krooni. Saart karistas maakohus ühe äritegevust puudutava teabe avalikustamise eest 250 päevamääraga summas 205 500 krooni.

Lääne ringkonnaprokurör Elle Keeman otsustas minna Pärnu keskerakondlasest ekslinnapea Mart Viisitamme, endise abilinnapea Simmo Saare ning ärimees Vello Kingi süüasjaga edasi riigikohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles