Forbes: 19-aastane norralanna Alexandra Andresen on maailma kõige noorem miljardär

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alexandra Andresen
Alexandra Andresen Foto: Instagram

Majandusväljaande Forbes andmetel on 19-aastane norralanna Alexandra Andresen oma umbes 1,2 miljardi suuruse varandusega maailma kõige noorem miljardär.

Andresenile ja ta perekonnale kuulub edukas investeerimisfirma Ferd.

Lisaks jõukusele on noor naine ka edukas ratsasportlane ja Norra üks parimaid noorsportlasi. Ta on Euroopas toimunud ratsutamisvõistlustel saanud mitmeid võite.

Ratsaspordiga tegelemine ja hobusearmastus paistab ka tema Instagrami kontolt, kus on tal mitmeid fotosid hobustest ja hobustega.

Noorel rikkuril on vanem õde, 20-aastane Katharina, kes õpib Amsterdam University Colleges sotsiaalteadusi ja kes oma noorema õega neile kuuluvat vara jagab.

Alexandra ja Katharina Andresenile kuulub perekonnafirmast 42,2 protsenti ning Norra meedia teatel ei ole nad oma jõukust kunagi rõhutanud.

Norra võimud avaldavad igal aastal üle 17-aastaste vara suuruse ja maksuandmed ning Andreseni õdede vara suurus sai avalikuks kui nad olid saanud 18-aastaseks.

Katharina Andresen sõnas Norra televisiooni intervjuus, et ta sai 2014. aastal pärast seda, kui jõukus avalikuks tuli, umbes 5000 sõbrakutset.

Investeerimisfirma Ferd nimi tähendab norra keeles teekonda. Pere jõukusele pani aluse Andreseni õdede vanavanavanavanaisa Johan Henrik Andresen, kes ostis J.L. Tiedemannsi sigaretitehase, mis oli Andreseni pere omand 150 aastat.

Andresenid olid Norras juhtivad sigaretivalmistajad kuni 2005. aastani, mil firma müüdi Skandinavisk Tobakskompagnile 500 miljoni dollari eest.

Nüüdseks on sigaretifirma asemel investeerimisfirma Ferd, mis tegeleb nii aktsiate, kinnisvara kui riskikapitaliga.

Ferdi juhatuse esimees on õdede isa Johan  Andresen, kellel kuulub firmast 15,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles