Esimesel päeval esitati 1549 elukohajärgse kooli määramise taotlust

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres Haabu

Eile, 1. märtsil algas taotluste vastuvõtt elukohajärgsete koolide määramiseks Tallinna munitsipaalkooli esimesse klassi astuvatele lastele, esimesel päeval esitati 1549 taotlust.

Rahvastikuregistri andmetel on Tallinnas tänavu üle 4900 lapse, kes peaksid kooli minema 1. septembril 2016. Ülelinnalise vastuvõtuga kooli on koha saanud 518 õpilast. Nende laste vanematel ei ole enam vaja taotlust esitada. Seega peaks taotluse esitama veel ligikaudu 2730 lapsevanemat, teatas linnavalitsuse pressiteenistus. Eelmisel aastal esitati esimese päevaga 1212 taotlust.

Elukohajärgne kool määratakse lapsele ka taotluseta, sel juhul on aluseks rahvastukuregistri andmed. Taotlus tasub siiski esitada, sest see annab kooli määramiseks olulist teavet, sealhulgas lapse õppekeel ja õdede-vendadeõppimine samas koolis.

Vanema soovil võib kooli astuda ka kuueaastane laps. Sel juhul esitab vanem koos taotlusega koolivalmidust tõestava dokumendi. Kuueaastase lapse koolitulekust tuleb haridusametit teavitada hiljemalt 1. mail 2016. Hetkeseisuga on lapsevanemad avaldanud soovi 75 kuueaastase koolipanekuks. Kogemused näitavad, et see arv võib tõusta kuni kolmesajani.

Elukohajärgse kooli määramise taotlusi saavad 15. märtsini esitada rahvastikuregistri andmetel Tallinnas elavad isikud. Taotluse saab esitada kas eKooli kaudu või paberil. Pabertaotlusi võetakse vastu Tallinna haridusametis (Estonia pst 5a, 3. korrus). Taotluste vormid on avatud eKoolis ja haridusameti kodulehel.

Kõik taotlused vaadatakse läbi peale 15. märtsi. Koolide määramisel arvestatakse põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse ning Tallinna linnas kehtiva korra alusel eelkõige elukoha lähedust koolile ja õdede-vendade õppimist samas koolis, võimalusel ka vanemate soove.

Vanematel, kes ei plaani last panna Tallinna munitsipaalkooli, vaid näiteks riigikooli, erakooli või asub laps õppima välismaale, tuleb sellest teavitada haridusametit. Seda saab mugavalt teha kas ameti kodulehe kaudu või e-kirja teel.

Väljaspool Tallinna elavad isikud saavad alates 15. juunist esitada taotlusi otse koolidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles