Hingeliste haavadega inimeste viis üllatavat tugevust

Dagmar Lamp
, naine.postimees.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Phovoir / Scanpix

Esmapilgul võib tunduda, et emotsionaalselt vägivaldsete suhete ohvrid ongi lihtsalt vaid ohvrid, kuid tegelikult on nad ellujääjad, kes on halvast suhtest välja tulnud hulga heade õpitundidega.

1. Iseseisvus. Inimesed, keda on emotsionaalselt väärkoheldud, teavad liiga hästi, mis tunne on olla kellestki teisest sõltuv. Seega on nende suurim õppetund olnud iseseisvus. Nad hindavad iseseisvust väga.

2. Positiivsus. Võib olla üllatav, aga inimesed, kelle hingedesse on löödud haavu, kipuvad olema väga rõõmsameelsed ja positiivsed. Nad on oma karmide eluaastate jooksul õppinud, et alati tuleb elada üks päev korraga ja tunda rõõmu sellest, mis antud, isegi kui rõõmustada saab vaid väikeste asjade üle.

3. Kaastundlikkus. Emotsionaalselt väga haiget saanud inimesed on sageli kõige suuremad empaadid, kuna nad teavad hästi, mis tunne on raskustega heidelda. Nad hoolivad teistest.

4. Paindlikkus. Kuna nad on aastaid pidanud rahuldama teiste nõudmisi ja vajadusi, oskavad nad ka hilisemas elus olla paindlikud.

5. Heldus. Hingehaavadega inimesed püüavad anda endast alati kõik, kuna on ise olnud olukorras, kus keegi ei ole neid aidanud. Nad teavad, et maailmale on vaja rohkem armastust, ning püüavad omalt poolt seda juurde tekitada.

Allikas: Higher Perspective

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles