Memo: migrandid võivad hakata liikuma ka Eesti piiridele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid mullu novembris ületamas jalgratastel Norra-Vene piiri Storskogi piiripunktis.
Migrandid mullu novembris ületamas jalgratastel Norra-Vene piiri Storskogi piiripunktis. Foto: SCANPIX

Praegu populaarse Balkani rändetee sulgemine võib kaasa tuua surve nii Norra, Soome kui ka Balti riikide piiridele, märgitakse meediasse lekkinud Norra välisministeeriumi memos.

Välisministeeriumi asedirektori ja vanemnõuniku jaanuaris koostatud dokumendis, mis jõudis Norra tabloidi VG toimetusse, hoiatatakse, et Põhja-Norras asuv Storskogi piiripunkt võib paari kuu pärast sattuda migrantide surve alla. Pärast seda, kui Oslo teatas, et saadab Venemaale kõik sealt saabunud migrandid, kes viibisid naaberriigis seaduslikult, on olukord seal olnud võrdlemisi rahulik.

Näiline rahulikkus võib olla aga vaikus enne tormi, hoiatatakse kümneleheküljelises memos, mille kohaselt tabab torm Euroopat järgmise poole aasta jooksul. «Balkani teede sulgemine võib lähikuudel kiiresti kaasa tuua kasvava surve Storskogile või Soomele / Balti riikidele,» seisab salajases memos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles