Sirje Niitra: selle aasta kingihitt – stardikomplekt

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Niitra
Sirje Niitra Foto: Peeter Langovits

Euromüntide stardikomplektidel oli oodatust palju parem minek ja tänaseks pidi neid jaguma veel vaid mõnes väikepangas. Sest inimesed on avastanud need enda jaoks väga mugava ja saajale igati kasuliku kingiideena.

Olen kuulnud, et vanavanemad on varunud euromüntide kotikesi kuuse alla või jõuluvana kotti poetamiseks lapselaste tarvis. Mis siin salata, ka mina pole sellest patust prii.

Mõttekäik oli umbes selline, et uhiuued läikivad mündid on väikestele põnevad uurida ja nende kulutamist peab veel mõne päeva ootama. Põnevust kui palju ja igal juhul parem kui mõni järjekordne bakugan või Barbie-nukk.

Sama soov tekkis aga ka mu noorel kolleegil, kes tahtis uut raha oma emale-isale kinkida, kuid tema jäi selle soetamisega hiljaks ja peab nüüd poode sõeluma, et midagi muud leida.

Igal juhul tundub, et euromüntide stardikomplektide esialgne idee on hakanud hägustuma. Eriti kui mõelda, et osa meist on osanud neist endale äri teha. Isegi Tavid ostab komplekte 20 krooni kallimalt kokku, et välismaistele kollektsionääridele edasi müüa. Tegelikult olid ju need uued rahad mõeldud Eesti inimestele tutvumiseks, katsumiseks ja imetlemiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles