Marika Valk jätab kunstimuuseumi juhi tooli

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Valgu üheks suuremaks saavutuseks on uue muuseumi Kumu ehitamine. Pildil on ta koos Kumu arhitekti Pekka Vaapavuoriga.
Marika Valgu üheks suuremaks saavutuseks on uue muuseumi Kumu ehitamine. Pildil on ta koos Kumu arhitekti Pekka Vaapavuoriga. Foto: Raigo Pajula

Eesti kunstimuuseumi kauaaegne juht Marika Valk otsustas loobuda muuseumijuhi toolist ja põhjendab seda töö ammendumisega.

«Olen töötanud kunstimuuseumis ligi 25 aastat ja kogu aeg olnud juht, alguses tarbekunstimuuseumi juht, mis oli üks osa kunstimuuseumist, hiljem 17 aastat kunstimuuseumi peadirektor ja ma arvan, et sellest piisab ka,» selgitas Marika Valk Postimees.e'le, miks ta otsustas mitte osaleda kunstimuuseumi uue juhi konkursil.

Muuseumijuhi sõnul aeg-ajalt ikka asjad ammenduvad ennast ning siis tuleb leida endale uus tegevus. «Minu jaoks oli praegu väga õige aeg seda teha,» lisas ta.

Valgu kinnitusel on ta uue tegevuse leidnud, kuid ei soostunud sellest hetkel kõnelema, mainis vaid, et uus projekt on seotud nii Eesti kui ka välismaaga.

Aastaid kunstimuuseumi juhtinud Valgu sõnul on tal õnnestunud saavutada kõik need eesmärgid, mis tööle asudes sai püstitatud.

«Minust sai muuseumijuht 1991. aastal, paar kuud enne taasiseseisvumist ja ega me kõiki arenguid ette ei näinud, aga olen koos muuseumiga elanud läbi erakordselt põneva aja läbi,» sõnas ta.

Oma suurimate saavutustena mainis Valk kunagise arvukate filiaalidega kunstimuuseumi organisatoorse ümberkorraldamise. «Selleks oli vaja välja ehitada ja tööle panna kolm muuseumi - Mikkeli muuseum, Kadrioru kunstimuuseum ja Kumu. Nagu näete, on seda isegi palju,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles