Vormeliekspert: paljastusega esinenud Alonso ajas avalikkusele häma

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fernando Alonso.
Fernando Alonso. Foto: SCANPIX

Ehkki McLareni sõitja Fernando Alonso väitis nädala alguses avalikult, nagu oleks Mercedese tiim olnud paari aasta eest valmis loobuma Lewis Hamiltoni teenetest ja palkama teda, väidab BBC vormeliekspert Andrew Benson nüüd, et selline jutt ei vasta tõele.

Alonso märkis Hispaania raadiole, et 2014. aastal, kui ta sõitis veel Ferraris, oli Mercedes sellisest käigust huvitatud. Ferrari pakkus siiski Alonsole lepingut 2019. aastani, kuid hispaanlane lükkas selle tagasi ja siirdus McLareni ridadesse uusi väljakutseid otsima. Bensoni sõnul oli selline võimalus tolle aasta suvel korraks tõesti õhus, kuid asjad ei toimunud päris nii nagu Aonso väitis.

«Minu allikate sõnul püüdis kirjeldatud vahetust läbi suruda hoopis Alonso mänedžer Flavio Briatore, kuid Mercedes ei olnud asjast huvitatud. Nad pidasid parajasti Hamiltoniga uue lepingu osas läbirääkimisi ja tema meeskonnas hoidmine oli nende esmane eesmärk,» avaldas Benson. «Alles siis, kui nad ei oleks Hamiltoniga kaubale saanud – ja see võimalus oli kogu aeg väga ebatõenäoline – oleks nad Alonso poole pöördunud. Ja täpselt nii Toto Wolff ka toona Alonsole ütles,» lisas Benson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles