Roubini: maailma majanduses on seitse riskiallikat

Nouriel Roubini
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nouriel Roubini
Nouriel Roubini Foto: Reuters / Scanpix

Praegu küsitakse minu käest kõige tihemini sellist küsimust: kas me oleme taas aastas 2008, järjekordses üleilmses finantskriisis ja majanduslanguses?

Minu vastus on sirgjooneline ei. Ent maailma finantsturgude vapustuse viimane rahutu episood on arvatavasti tõsisem kui ükski varasem kõikumine või riskikartlik käitumine pärast 2009. aastat. Praegu on riskiallikaid seitse: näiteks euroala kriis, USA föderaalreservi rahatrüki vähenemine, Kreeka võimalik lahkumine euroalast ja Hiina majanduse kiire kukkumine. Need on viimased aastad ebakindlaks muutnud.

Esiteks, taas on tekkinud suur hirm Hiina majanduse ränga maandumise ja selle mõju pärast aktsiaturgudele, samuti Hiina jüaani väärtuse languse pärast. Ning kuigi tõenäoliselt pole Hiina langemine sirgjooneline, tunnevad investorid ikka muret, kuna kasv on aeglustunud ja kapital põgeneb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles