Soome poodides on talvesaapad otsakorral

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvesaapad kaupluse vaateaknal
Talvesaapad kaupluse vaateaknal Foto: SCANPIX

Harvaesinevalt külm ilm ning üle maa laiuv lumevaip on kehutanud soomlasi täiendama oma talvegarderoobi.

Nagu kirjutab Yle, on mitmeid poode, kus talvesaabaste ja sulejopede nõutumad mudelid ja suurused on läbi müüdud. Mõned poed on aga sellest kaubast pea täiesti lagedad.

«Mõned mudelid, eriti just soojad saapad, müüdi läbi juba mitu nädalat tagasi,» ütles Helsingist itta jääva Lappeenranta linna kingakaupmees Seppo Kinnunen.

Eriti laiutab tühjus neil kaubariiulitel, mida siiani on täitnud Kagu-Aasias ja Hiinas toodetud jalavarjud. Lisaks suurele ostuhimule on neist paikadest toodava kaubaga esinenud tarneprobleeme.

«Nimetatud piirkonnast aga tulebki suur osa talvegarderoobist,» on Kinnunen morn. «Tehased ja tarnijad pole arvestanud nii suure nõudlusega ega suuda kaupa kohale saata. Tehased küll lubavad, et kaup on tootmises, kuid kui nad saavad palju tellimusi, on kahtlane, kas kaup ikka jõuab kohale,» arutles kingakaupmees.

Näib, et klassikaline majandusõppe näide lumelabidate läbimüügi ja laoseisu kohta johtuvalt ilmaoludest kehtib ka talvegarderoobi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles