Politsei võttis tagasi piirile lähenemist puudutava hoiatuse (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piir.
Eesti piir. Foto: Marko Saarm

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) võttis tagasi hommikul esitatud hoiatuse, milles öeldi, et inimesed, kes liginevad Eesti piirile lähemale kui viis kilomeetrit, peavad sellest PPAd eelnevalt teavitama.

«Eelneva teavitamise nõue viie kilomeetri raadiuses liikumisest kehtib vaid juhtudel, kus piiri lähistel kavandatakse õppusi, võistlusi, lõhkamistoid ja suuremaid üritusi, mis võiks takistada välispiiri valvamist või häirida piirirahu,» ütles PPA pressiesindaja Kerly Peitel reede pärastlõunal.

«Maismaapiiri lähistel võib liikuda, kuid keelatud on siseneda piiriribale, mis on vähemalt kümne meetri laiune riba riigipiiri ääres. Looduslikult kulgeval piirijoonel võib piiririba olla ka laiem kui kümme meetrit. Keelatud alale lähenemise eest hoiatavad maismaal kollased sildid, millel kiri «Stop. Eesti riigipiir». Sellest märgist riigipiirile lähemale liikuda ei tohi. Piiririba lähistel tuleb alati olla tähelepanelik, kuna piirijoone kulgemine ei pruugi olla maastikul hästi jälgitav,» rõhutas Peitel, kes palus vabandust eelnevalt väljasaadetud eksitava info pärast.

«Tuletame meelde, et lähtuvalt piirirežiimi eeskirjast tuleb kõikidel isikutel, sealhulgas ajakirjanikel, kirjalikult kooskõlastada prefektuuriga mis tahes eesmärgil lähenemine välispiirile vähem kui viie kilomeetri kaugusele, sest selline tegevus võib takistada välispiiri valvamist või häirida piirirahu,» teatas Peitel reede hommikul.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles