Venemaa kaalub alkohoolikute sunnitööle saatmist (3)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal võtab maad uskumus, et alkoholismi saab ravida sunnitööga.
Venemaal võtab maad uskumus, et alkoholismi saab ravida sunnitööga. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu majandussüsteemile iseloomulikud alkohoolikute sunniviisilised nn töö- ja raviprofülaktooriumid tuleb taas avada, kirjutas Venemaa peaministrile Dmitri Medvedevile Riigiduuma liige Sergei Obuhov, vahendas Lifenews.

Alkohoolikute sunnitöölaagrid aitavad tugevdada rahvuse tervist ning vähendada õigusrikkumiste arvu, seisab kirjas, millele on käe alla pannud samuti Venemaa presidendi poolt asutatud kodanikuühiskonna ja inimõiguste arendamise nõukogu vastutav sekretär Jana Lantratova.

Parlamerndisaadik ja presidendi poolt määratud inimõiguste eest võitleja leiavad, et selline profülaktoorium oleks optimaalseimaks lahenduseks alkohoolikute ajutisel ühiskonnast isoleerimisel ilma nendelt vabadust võtmata.

Sunnitööle saadetaks isikud, kes terroriseerivad alkoholi tarbimisega oma peret või rikuvad ühiskondlikku korda nii, et nad pole toime pannud kuritegu.

Kuna Venemaa siseministeeriumi andmetel sooritati kolmandik kuritegudest alkoholijoobes, peavad ettepaneku tegijad alkohoolikute sunnitööasutuste likvideerimist 1994. aastal veaks.

Alkohoolikute töölaagrite avamine leiab Venemaa ühiskonnas ka häälekat toetust. Levada keskuse uuringu põhjal peavad venelased alkohoolikute ravimistb töö abil ainuõigeks. Samuti ühiskondliku organisatsiooni Kodanike Ohutus juht Sergei Grinin avaldas veendumust, et profülaktooriumid aitavad tõepoolest kuritegevust vähendada.

Samal ajal avaldas Rahvuse narkoloogilise tervise instituudi direktor Oleg Zõkov arvamust, et sunniviisiline nn tööravi ei anna oodatud tulemusi vaid hoopis kriminaliseerib inimesi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles