Rekordiline kahjum tõi BP juhile hiigelpreemia (2)

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
William Dudley
William Dudley Foto: SCANPIX

Energiaettevõte BP tõstis äsja ettevõtte tegevjuhi Bob Dudley kompensatsioonipaketti 20 protsenti 19,6 miljoni dollarini, hoolimata mullusest 6,5 miljardi dollari suurusest kahjumist, kirjutab Business Insider.

BP teatas kuu tagasi avalikustatud aastaaruandes, et ettevõtte juhtkonna palku ei tõstetud mullu ega plaanita tõsta ka käesoleval aastal. Oma lubadusest peab ettevõte tõepoolest kinni - Dudley põhipalk jääb samale tasemele ehk 1,8 miljonile dollarile ning suurendatakse hoopis muid hüvitisi ja boonuseid.

BP teatas veebruari alguses 6,5 miljardi dollari suurusest kahjumist ning ühtlasi ka ligi üheksa protsendi personali ehk 7000 inimese koondamisest tänavu ja tuleval aastal.

BP eelmise aasta kahjum oli isegi suurem kui 2010. aastal, mil puurtorni plahvatus Mehhiko lahes läks ettevõttele maksma kokku 17,2 miljardit dollarit. Toona ulatus BP aastakahjum 4,9 miljardi dollarini.

«Jätkame kiirete sammudega kohandades ja ümberseadistades BP-d väljakutseid esitavale majanduskeskkonnale,» ütles Dudley toona pressiteate vahendusel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles