Riia ja Moskva vahele plaanitakse kiirrongiühendust

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirrong Allegro alustas Helsingi-Peterburi liinil 12. detsembril.
Kiirrong Allegro alustas Helsingi-Peterburi liinil 12. detsembril. Foto: SCANPIX

Läti ja Venemaa juhid on huvitatud Riiat ja Moskvat ühendavast kiirrongiliinist, mis praeguste prognooside järgi võib saada toeks enne 2018. aastat, kui Venemaa korraldab jalgpalli MMi finaalturniiri.

Raudteeprojekt kerkis jutuks Läti ja Vene ametnike vahel Läti president Valdis Zatlersi Moskva-visiidil, kirjutab LETA.

Läti teede- ja sideminister Uldis Augulis rääkis ajakirjanikele, et praegu on töö selle projektiga alles tehnilisel tasemel.

Augulise sõnul tuleb seda arendada edasi kui Vene-Euroopa projekti, kaasates sinna Euroopa struktuurifondide raha. Minister ei soovinud projekti võimalikku maksumust ennustada.

Majandusminister Artis Kamparsi oletusel läheb projekt väga kalliks.

Venemaa hinnangul võib raudteeprojekt minna maksma 8 miljardit dollarit. Ka venelased mainisid võimaliku rahastajana Euroopa struktuurifonde.

«Kui sellised rahad saadakse, siis kiirühenduse sisse seadmisest Venemaa ja ühe Euroopa pealinna vahel saaks väga hea projekt,» ütles Kampars.

Venemaa transpordiametnikud lubasid pidada vastavaid läbirääkimisi Euroopa Komisjoni esindajatega ja arutada projekti Euroopa Liidu liikmesriikide juhtidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles