Hiina keelas geide kujutamise teleekraanil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/Scnapix

Hiina valitsus pani keelu alla homoseksuaalsete inimeste kujutamise televisioonis – osana riiklikust haarangust «vulgaarse, amoraalse ja ebaterve materjali» vastu.

Riiklik tsensuur avaldas uued juhised, mis puudutavad «ühiskonna tumedama poolusega seotud materjali» ning koos homoseksuaalsusega kuuluvad selle alla ekraani jaoks illegaalsetena ka abieluvälised suhted, üheööseiklused ja suhted alaealiste vahel.

Eelmisel nädalal võeti Hiina veebisaitidelt maha populaarne draamasari «Sõltuvuses», kuna selle tegelaste hulka kuuluvad kaks geimeest. Valitsuse väitel on sari vastuolus uute normidega, mis väidavad, et «ükski teledraama ei tohi demonstreerida ebanormaalseid seksuaalsuhteid ja käitumisi nagu verepilastus, samasooliste suhted, seksuaalperverssused, vägistamised, seksuaalne vägivald ja ärakasutamine.»

Keeld laieneb ka suitsetamisele, joomisele, abielupettusele ja seksuaalselt väljakutsuvale riietusele. Tsensuur kultuuritoodangule on muutunud suuremaks pärast seda, kui 2012 novembris tuli võimule president Xi Jinping.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles