Mart Seimi abimeeste peaproov Norras

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd.
Mart Seim tegi mullu Houstoni MMil suurepärase võistluse ja tõusis lõpuks hõbemedalile. Poodiumit sihib mees ka nüüd. Foto: SCANPIX

Aprilli keskpaigas Førdes peetav EM on peaprooviks Rio olümpiat silmas pidades ka Mart Seimi abimeestele, kes peavad jälgima konkurentide tegemisi, et eestlase kangile saaksid taktikamängus just õiged raskused. Treenerist isa Alar Seimi kõrval asuvad tegutsema veel Tallinnas koos eestlasega harjutav soomlane Milko Tokola, kes oli abiks ka novembris Houstonis, ning nüüd lisandub koosseisu Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior.

«Kui isa (Jaan Talts seenior) treenis Leho Penti, siis olen selles ametis olnud. Seega pole minu jaoks midagi võõrast. Marti pole selles vallas veel abistanud, kuid tean täpselt, mida teha,» tunnistas Talts.

Kolmeliikmeline tiim ongi maksimaalne, mis võib ühel sportlasel abis olla, ja eestlaste jaoks on tegemist peaprooviga Rioks. «Ega olümpiale pole mõtet harjutama minna ja asjad tuleb enne ikka läbi proovida,» tunnistas Alar Seim.

TÕSTMISE EM

Meeste +105 kg esialgne stardinimekiri EMiks

1. Mart Seim 438 kg – praegu üles antud eeldatav algraskus kahe tõsteviisi kogusummas

2. Laša Talakhadze (Gruusia) 435 kg

3. Gor Minasyan (Armeenia) 430 kg

4. Ruben Aleksanyan (Armeenia) 430 kg

5. Jiri Orsag (Tšehhi) 420 kg

6. Irakli Turmanidže (Gruusia) 420 kg

7. Peter Nagy (Ungari) 410 kg

8. Klicki Krzysztof (Poola) 400 kg

9. Kamil Kučera (Tšehhi) 400 kg

10. Antoni Savtšuk (Venemaa) 395 kg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles