Tsahkna lasterikastele peredele: enamik kadestab teid! (4)

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Tsahkna
Margus Tsahkna Foto: Jaanus Lensment

«Tegelikult on paljud teie peale kadedad, et olete julgenud oma unistused ellu viia – teie peres on kolm või enam last, teie laste silmad säravad ning te olete õnnelikud,» ütles Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees Margus Tsahkna täna toimunud Lasterikaste Perede Liidu 20. aastapäeval Pärnus.

«Kui tahame rahvana püsima jääda, peame tõstma kolme ja enama lapsega pered eeskujuks ning murdma arvamuse, et vaesus on kolmanda lapse nägu,» ütles Tsahkna.

«Uuringud näitavad, et Eesti naised ja mehed unistavad oma perre rohkem kui kahte last. Tegelikkuses aga sünnib poole vähem. Põhjuseks, et kolmanda lapse kasvatamisega ei saada majanduslikel põhjustel hakkama. Seetõttu ei julgeta oma unistusi ellu viia ning see müüd tuleb murda,» lisas ta.

Tsahkna möönis, et kolme ja enama lapsega peredel on keerulisem majanduslikult hakkama saada ning seetõttu on riik panustanud just kolmanda ja enama lapse poliitikasse.

IRLi juhtiva poliitiku sõnul möödub Eesti järgmisel aastal lasterikaste perede toetuste suuruse poolest Soomest, mis on märk just kolmanda ja enama lapse poliitika tähtsusest Eestis.

«Meie erakond on aastaid väärtustanud lasterikkaid peresid, ning palju on meie programmist ellu viidud – kolmanda ja enama lapse toetus on 100 eurot, ellu on viidud lasterikaste perede kodutoetus, millega on tehtud korda üle tuhande lasterikka pere kodud ning järgmisest aastast hakkab kehtima lasterikka pere toetus 200 eurot kuus,» nimetas Tsahkna IRLi kolmanda ja enama lapse poliitikaid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles