Ratnikov kiitis amatöörmängijat Lepmetsa: ta päästis meid kaks korda

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Levadia ja Flora väravaid ei löönud
Levadia ja Flora väravaid ei löönud Foto: Albert Truuväärt

Koduse jalgpalli meistriliiga hooaja avavoorus FC Floraga 0:0 viiki mänginud Levadia juhendaja Sergei Ratnikov kiitis ohtrasõnaliselt väravavaht Sergei Lepmetsa, kes seisis mõnevõrra üllatuslikult Levadia postide vahel. Hoolimata pikast mängupausist ning asjaolust, et tegelikult on Lepmets praegu Levadia hingekirjas suisa amatöörmängijana, tegi kunagi Rumeenia kõrgliigaski pallinud puurilukk mitu head tõrjet, võttes muuhulgas ära Flora ründajate kaks üks-üks olukorda.

«Sergei, Sergei Lepmets!» katkestas Ratnikov poolelt sõnalt ajakirjanike küsimuse mängu parima kohta. «Päästis meid kaks korda nii, et... ta on parim mängija! Kaitseliin ka, ma olen rahul – uued mängijad, üks Kamerunist, teine tuli alles Ungarist,» viitas Ratnikov talvel värvatud Tabile ja Levadiasse naasnud Igor Morozovile. «Andreas (Raudsepp – toim) pole minu meelest kunagi äärekaitses mänginud. Nad on kolm-neli nädalat koos mänginud – hästi mängisid poisid!»

Seejuures liitus Lepmets Levadia treeningutega klubi pressiesindaja Indrek Petersoo sõnul alles napi paari nädala eest. Nagu öeldud, on mees praegu amatöörmängija ehk profileping Levadiaga tal puudub. «Probleem oli selles, et Kristjan Tamme läks teist korda operatsioonile. Oli variant Širokoviga, ta on praegu Moskvas ja oli valmis,» viitas Ratnikov mullu Levadia nimekirja kuulunud Roman Širokovile.

«Aga kui on sinise passiga oma mees, siis läheb loomulikult valik tema poole,» sõnas Ratnikov Tema sõnul kaaluti lepingu pakkumist ka Marko Meeritsale, kes on paraku vigastatud, ja Pavel Londakule, kes leidis uue tööandja Norra tippklubi Rosenborgi näol. «Priit (Pikker – toim) on ka hea väravavaht, aga praegu oli valik nii, et ma, võin öelda, arvasin lihtsalt ära, kumb panna,» lausus Ratnikov.

«Kui ausalt öelda, siis ma olen tõesti rahul. Mulle pole kunagi meeldinud viigid, see tähendab ju kahe punkti kaotust! Aga tänane mäng tähendab rohkem kui mingi... niisugune võit. Poisid näitasid iseloomu, suurepärane, mulle meeldis. Distsiplineeritud mäng, tagant (kaitses – toim) hea. Noh, rünnakul meil on probleemid, aga ei saa ju ka öelda, et Flora kaitseliin oleks nõrk,» selgitas Ratnikov.

«Pinge oli täna nii kõva, et üks viga oleks olnud kõik, rist peale ja... Te ju teate mind, viik minu jaoks on – kaks punkti audis! See viik tuli töö ja iseloomuga,» kiitis ta hoolealuseid. Kas Flora on Ratnikovi arvates alistatav? «Flora on hea meeskond, ma võin öelda. Ja favoriidid on ju Levadia, Flora... no ja kõik teised!» lõpetas heatujuline Ratnikov.

Meistriliiga 2. voorus võõrustab Levadia Pärnu Linnameeskonda, kes on seejuures tänu Rakvere vastu saadud 3:0 võidule tabeliliider, Flora vastaseks on samuti koduväljakul Tarvas, mõlemad mängud peetakse teisipäeval Sportland Arenal vastavalt kell 18.00 ja 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles