Laevaoperaator võtab kruiisituristide suhtes kasutusse karmimad nõuded (2)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stena Line'i laev Poolas Gdynia sadamas.
Stena Line'i laev Poolas Gdynia sadamas. Foto: Adam Warzawa

Rootsi laevaoperaatoril Stena Line on kõrini saanud lärmakatest kruiisituristidest, mistõttu palutakse neil edaspidi enne pardale lubamist allkirjastada dokument, et nad on tutvunud seal kehtiva korraga.

Uus reegel puudutab eelkõige poolakatest kruiisireisijaid, vahendab Local. «Poolakad pole harjunud meritsi reisima ega mõista täies mahus ohutuseeskirju. Seetõttu püüame eelkõige sellele reisijategrupile edaspidi reegleid meelde tuletada ning palume neilt tõenduseks allkirja,» ütles Stena Line’i Poola pressiesindaja Agnieszka Zembrzycka.

Ka Stena Line’i Rootsi pressiesindaja Jesper Waltersson sõnas, et Poola reisijate käitumist arvesse võttes tunti vajadust reeglid selgemaks teha. «Meil on olnud probleeme kajutites valjult pidutsevate ja muusikat kuulavate inimestega, kes ei mõtle kaasreisijate heaolule,» ütles ta. See-eest reisijatega, kes tulevad kruiisile Rootsist, pole plaanis midagi ette võtta.

Zembrzycka rõhutas samuti, et kajutites peab kehtima ette nähtud ajal öörahu. «Inimesed saavad lõbutseda selleks ette nähtud ööklubides, mitte kajutites.»

Stena Line’i kruiis nimega «Entertainment» leiab aset Karlskrona ja Gdynia sadamate vahel. Kruiisi hakati korraldama kaks aastat tagasi ning see saavutas üsna kiirelt populaarsuse. Korraga majutatakse kruiisil kuni tuhat reisijat. Samas on seda ka teistest kruiisidest raskem kontrolli all hoida, mis ajendaski laevaoperaatorit ohutusnõuete ja reeglite täpsemat tutvustamist kasutusele võtma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles