Donald Trumpi tappa ähvardanud egiptlasest üliõpilane lahkub vabatahtlikult USAst (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadeldin Elsayed
Emadeldin Elsayed Foto: SCANPIX

Ameerika Ühendriikide vabariiklaste presidendikandidaati Donald Trumpi tappa ähvardanud Egiptuse päritolu üliõpilane, kes õppis Californias Los Angelese lennundusakadeemias piloodiks, nõustus vabatahtlikult USAst lahkuma.

23-aastane Emadeldin Elsayed teatas Facebookis, et ta teeks Donald Trumpi tappes maailmale teene, edastab BBC.

Elsayedi advokaadi Hani Bushra teatel ei esitanud USA võimud välismaalasele krimisüüdistust, vaid langetasid otsuse ta deporteerida.

Ameerika Ühendriikide migratsiooniametnikud edastasid egiptlasele, et ta saab koju Egiptusse vabatahtlikult tagasi lennata kuni 5. juulini, mis on viimane vabatahtlikult minemine tähtaeg. Pärast seda kuupäeva saadetakse ta politseieskordi abil riigist välja.

Elsayed on alates enda arreteerimisest olnud Los Angelese ühes vanglas.

Egiptlase advokaadi Bushra arvates on ta kliendi kinnipidamine ebaseaduslik ning tegemist on moslemi ahistamisega.

«Elsayedist on USAs tehtud riigi vihkaja reklaamnägu, tegelikult on kogu asja taustal see, et ta on Põhja-Aafrikast ja varem elanud Lähis-Idas ning ta on islamiusuline,» lausus advokaat.

FBI kuulas Elsayedi veebruari alguses üle, kuna mees postitas Facbooki Donald Trumpi foto, juures tekst, et ta on valmis Trumpi tapmise eest kandma eluaegset vanglakaristust ja et kogu maailm tänab teda selle eest.

Elsayed esitas ametliku vabanduse, et tema eesmärgiks ei olnud kedagi solvata, vaid ta kaitses moslemeid, keda Trump oma seisukohtadega solvab.

Trump on mitmel korral oma kampaaniaretoorikas lubanud, et presidendiks saades muudab USA migratsioonipoliitika karmimaks. Ta unistab USA-Mehhiko piirile valvatava turvatara rajamisest, et mehhiklastest illegaalid ei pääseks enam USAsse. Samuti tahab ta keelustada moslemite sisserände.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles