Politsei pidas kaks Tartu peksmises kahtlustatavat kinni (18)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koht, kus reede õhtul huligaanitsenud noorukeid manitsenud mees langes peksmise ohvriks.
Koht, kus reede õhtul huligaanitsenud noorukeid manitsenud mees langes peksmise ohvriks. Foto: Risto Mets

Reede õhtul Tartus Küüni tänaval aset leidnud peksmisega seoses on politsei kinni pidanud kaks kahtlustatavat. Nende täpne seotus sündmusega selgub lähipäevil nagu ka see, kas on alust neid vahistada.

Tartu politseijaoskonna juht Veiko Järva teatas pressiesindaja vahendusel, et 4. märtsil Tartus Küüni tänaval aset leidnud peksmise täpsemate asjaolude väljaselgitamiseks alustas Tartu politsei kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Selles kriminaalasjas on kinni peetud kaks meest vanuses 20 ja 23. Neist üks peeti eile kinni Jõgeval, teine täna Tartus.

«Neile on alust kogutud tõendite alusel esitada kahtlustus kuriteo toimepanemises. Lisaks sellele on tuvastatud isikute ring, kes viibisid vahejuhtumi ajal sündmuskohal ning nägid sündmust pealt,» täpsustas Järva.

Täna ja homme on kavas nende inimeste ülekuulamine, samuti kogutakse lisatõendeid selleks, et selgitada välja igaühe roll aset leidnud sündmustes, lisas jaoskonna juht.

Avalikkuse kriitika nagu oleks politsei kahtlustatavad pärast kainenemist vabastanud ja siis uuesti kinni pidanud, pole päris korrektne. Nimelt viidi sündmuskohalt kainenema kaks isikut, kes olid alkoholi tarvitanud ja agressiivse käitumisega. Sel hetkel polnud veel piisavalt tõendeid, mis oleks andnud võimaluse mehi kauem kinni pidada. Hilisemate ülekuulamiste käigus selgus, et ühte kainestamisel olnud isikutest ei ole alust kahtlustada kuriteos. Küll aga peeti teine kainenema viidud isik teisipäeva hommikul kinni, kuna selleks tekkis uus alus.

Postimehele on väidetud, et politseil peksjate isikuid tuvastada aidanud pealtnägijad on saanud kamba liikmetelt ähvardusi. Politsei poole ähvardamise asjus siiski pöördutud ei ole, kinnitas Lõuna prefektuur.

Politsei sai 4. märtsi õhtul kella 19.50 ajal väljakutse Tartusse Küüni tänavale. Esialgsetel andmetel paiskas üks noormees pikali Küüni tänaval Kesklinna keskuse ukse kõrval seisnud prügikasti. Seda pealt näinud 32-aastane mees manitses prügikasti kallal vandaalitsenut, kuid sattus noormehe ja tema kaaslaste vägivaldse rünnaku alla. Peksmist nägi pealt ka mehe laps.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles