Laanet: Savisaare tegu on tõeline julgeolekurisk

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu keskerakondlased Mailis Reps ja Kalle Laanet ühes pingis, nende selja taga Ain Seppik.
Riigikogu keskerakondlased Mailis Reps ja Kalle Laanet ühes pingis, nende selja taga Ain Seppik. Foto: Mihkel Maripuu

Edgar Savisaare Venemaalt Keskerakonnale rahaküsimine, mille üksikasjad kaitsepolitsei eile hilisõhtul avaldas, on Keskerakonna juhatuse liikme, endise siseministri Kalle Laaneti sõnul tõeline julgeolekurisk Eesti riigile ning ta leiab, et praegu peaks Savisaar juhtivatelt ametikohtadelt lahkuma.

Kaitsepolitsei avalikustatud info usaldusväärsuses riigikogu liige Laanet ei kahtle. «Ma usaldan oma riigi ameteid, usaldan kaitsepolitsei antud informatsiooni. Ma ei näe mingit põhjust, miks peaks kaitsepolitsei kui riigistruktuur, kus töötavad riigile vande andnud inimesed, kirjutama valet,» ütles Laanet hommikul Vikerraadio usutluses.

Erakonnajuht Savisaare tegevusele antud skandaalis hinnangut andes esitas Laanet isikliku seisukoha, mille järgi peaks erakonna esimees, kui ta tahab demokraatlikus riigis demokraatlike vahenditega oma head nime pesta ja arvab, et kapo väidetu on kõik vale, pöörduma kohtusse.

«Selleks, et erakond saaks edasi minna ja ta käituks riigimehena, peaks ta praegused juhtivad ametid selleks ajaks maha panema,» sõnas Laanet.

«Kui mul oleks ka kõige halvemates unenägudes olnuks aimu, et Keskerakond kui erakond läheb küsima Venemaalt valimiskampaaniaks raha, kui sellist asja arvata, siis mina sellises erakonnas küll ei taha olla,» oli Laanet resoluutne.

Mis Keskerakonna juhi sellise käitumiseni viis, on Laaneti sõnul praeguse info põhjal raske analüüsida ja arvata, soovitades seda, miks mingi inimene mingeid käike teeb, küsida selle inimese enda käest.

Laanet leiab, et praeguses olukorras peaks järgmise sammuna kiiresti kokku tulema erakonna juhatus. Vastavalt põhikirjale on teatud inimestel selle kokkukutsumise õigus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles