Fotod: vaata, millised lossid kuuluvad Vladimir Putinile (19)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meiendorfi lossi Moskva lähistel.
Meiendorfi lossi Moskva lähistel. Foto: wikimapia.org

Venemaa riigijuht Vladimir Putin juba oskab elada:mullu mõrvatud Boriss Nemtsov avaldas ülevaatliku uurimuse uue tsaari elust, kuhu kuuluvad paleed, lennukid, luksusjahid ja kallid kellad, vahendab Upnorth.eu

Riigijuhi residentside seast leiab igasuguseid: näiteks tõeliselt keiserliku Meyendorffi lossi Moskva lähistel, mida hinnatakse vähemalt 100 miljoni dollari väärliseks.

Foto: Upnorth.eu

Palmidega taliolümpialinnas  Sotšis on presidendil mõistagi oma puhkuseresidents, helikopteri maandumisplatsidega ja puha. Siberis Irkutskis olla samuti üks presidendi residents: ei puudu tenniseväljak, basseinid ja spaa. Versailles'iga võrreldav loss peaks Venemaa presidendil väidetavalt olema ka Pariisi lähistel.

Foto: Upnorth.eu

Suurimat kõmu on kahtlemata aga tekitanud miljard dollarit maksma läinud Putini palee Musta mere ääres, mille paljastas Venemaalt pagenud ärimees Sergei Kolesnikov. Vaata Putini paleede pilte siit.

Võrdluseks: USA presidendil, Saksamaa kantsleril ja Kanada riigijuhil on kaks, Itaalia riigipeal kolm residentsi.

Putini varandus :

20 paleed ja villat, mis oma väljanägemise poolest sobiks keisrile

15 helikopterit

43 lennukit, neist ühe kabiin on kaetud 11 miljoni dollari väärtuses juveelidega

53.7 meetrine disainitud luksusjaht, kus on spaa, kosk ja veinikelder, lisaks veel viiekordne jaht, mille interjööris domineerib väärispuit, mullivanni ja marmorist vannitoaga

11 ülikallist käekella

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles