Talvik tahab Tallinna Sadama kahtlaste tehingute uurimiseks lisaaega

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Botnica
Botnica Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu vabaerakondlasest liige, Tallinna Sadama uurimiskomisjoni esimees Artur Talvik andis täna menetlusse riigikogu otsuse muutmise eelnõu, millega lükataks komisjoni lõppraporti tähtaeg enam kui kuu võrra edasi.

Muudatusega soovib komisjon viia lõppraporti tähtaja 1. mailt mõnevõrra hilisemaks, 16. juuni peale. Talvik põhjendas edasilükkamist asjaoluga, et komisjon pole jõudnud kõiki asjassepuutuvaid inimesi veel piisavalt ära kuulata. 

«AS Tallinna Sadama tehingute uurimisele, eeskätt jäämurdja ostu asjaoludes kuriteokahtluse välja selgitamisele kulunud aja tõttu, mida ei olnud võimalik ette näha ja selleks aega planeerida, on komisjonil tekkinud ülesannete täitmisel ajanappus,» tõdes komisjoni esimees ka eelnõu seletuskirjas.

Just seda - Botnica ostuga seotud küsitavuste avastamist - peab Talvik uurimiskomisjoni oluliseks töövõiduks. Nimelt saatis uurimiskomisjon mõne nädala eest riigiprokuratuurile avalduse alustada Botnica ostutehingu asjus uurimist, kuna komisjoni liikmed kahtlustavad, et jäälõhkuja hinda prooviti kunstlikult kõrgemaks teha. Riigiprokuratuur otsustaski seepeale asja uurima hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles