Rocca Al Mare kaubamaja: uus Haabersti ringristmik kahjustab ärihuve (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rocca al Mare keskus
Rocca al Mare keskus Foto: Mihkel Maripuu

Rocca Al Mare Kaubanduskeskus AS soovib hiljuti kinnitatud Haabersti ristmiku ümberehituse eskiisiprojekti tühistamist, kuna praegune variant raskendaks ettevõtte sõnul oluliselt kaubamaja külastatavust ja kahjustaks nende ärihuve.

«Praegu ei soovi kommenteerida, kas alustame ka kohtuteed. Samas meie eesmärk ei ole Tallinna linnavalitsusega kohut käima hakata, kuid tahame, et meie arvamust võetakse kuulda ja projekte koostatakse niimoodi, et kaasatakse ka neid organisatsioone, keda see väga tugevalt puudutab,» ütles Rocca Al Mare Kaubanduskeskuse juhatuse liige Mati Pops BNSile.

Tallinna linnavalitsuse poolt kinnitatud eskiisprojekti järgi kaoks võimalus vasakpöörde tegemiseks Paldiski maantee ja Mõisa tänava ristmikul neile sõidukitele, mis lähenevad Haabersti ristmikule Kakumäe teelt ja Ehitajate teelt. Seetõttu peaks edaspidi Rocca Al Mare kaubanduskeskusesse pääsemiseks sõitma kuni lähima ümbersõidu kohani, mis asub ristmikust ligikaudu 550 meetrit edasi, kirjutas kaubanduskeskust esindav vandeadvokaat Indrek Teder linnavalitsusele.

Teder toob välja, et uus liikluskorraldus Haabersti ristmikul mõjutaks kahjulikult Rocca al Mare Kaubanduskeskuse majandustegevust, kuna ligi kilomeetri pikkune ebamugav ja ohtlik manööver soodustaks keskuse külastamisharjumuste muutumist keskuse jaoks negatiivses suunas.

Lisaks märgib Teder, et kui eelmise aasta lõpus alustas Tallinna linn Rocca Al Mare Kaubanduskeskuse laiendamiseks detailplaneeringu koostamist, arvestas ettevõte samuti sellega, et kaubamaja kinnistule säilivad olemasolevad juurdepääsuvõimalused Paldiski maantee ja Mõisa tänava ristmiku kaudu.

Vandeadvokaadi sõnul on kahetsusväärne ja üllatav ka see, et linnavalitsus pole kaubanduskeskuselt teema kohta arvamust küsinud. Rocca Al Mare kaubamaja on ühe sealse piirkonna suurima kinnistu omanik, kuid sellele vaatamata pole linn kaubanduskeskust kavandatavatest muudatustest isegi teavitanud, kirjutab Teder.

Seetõttu palub Rocca Al Mare Kaubanduskeskus, et linna muudaks Haabersti ristmiku eskiisprojekti selliselt, et Paldiski maantee ja Mõista tänava ristmikult säiliksid praegused vasak- ja parempöörded nii Õismäe teelt kui ka Paldiski maantee kaudu sõitjatele.

Tallinna linnavalitsus võttis möödunud nädala kolmapäevasel istungil teadmiseks Haabersti ringristmiku rekonstrueerimise eskiisprojekti parima lahendusvariandi kohta, mille kohaselt rajatakse Paldiski maantee suunale viadukt ning rekonstrueeritakse olemasolev ringristmik fooridega ringristmikuks.

Tallinna Haabersti ringristmiku rekonstrueerimine läheb maksma 19,7 miljonit eurot, millest 16,7 miljonit tuleb Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist; projekt peaks käivituma tuleva aasta teises pooles ja valmima 2017. aasta teises pooles.

Rocca Al Mare Kaubanduskeskuse AS-i 100-protsendiline omanik on Hollandi firma Montalbas B.V., mis kuulub omakorda Soome börsiettevõttele Citycon OYj.

Rocca Al Mare Kaubanduskeskus AS-i puhaskasum kasvas 2014. aastal aastaga 14,4 protsenti 19,7 miljoni euroni. Kaubanduskeskuse renditulu oli 16,8 miljonit eurot, aasta varem oli see 15,2 miljonit eurot, selgub aastaaruandest.

Pärast 2013. aasta teises pooles lõppenud juurdeehitust oli kogu kaubandusliku pinna suurust 57 430 ruutmeetrit.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles