Rõivas: politsei reageeris Tartu peksmisjuhtumile väga kiiresti (2)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: Erik Prozes

Peaminister Taavi Rõivase sõnul reageeris politsei Tartus reedel aset leidnud peksmisjuhtumile väga kiiresti, samas on tema sõnul üllatav, et rahvarohkes kohas leidus vaid üks inimene, kes kuriteost politseisse teatas.

Rõivas ütles täna valitsuse pressikonverentsil, et peab väga oluliseks, et politsei reageeris Tartu kesklinnas aset leidnud peksmisjuhtumile väga kiiresti: hädaabikõne tuli reede õhtul kell 19.51 ning juba viis minutit hiljem pidas patrull esimesed peksmises kahtlustatavad kinni.

Samuti on tema sõnul oluline, et kuriteo edasine uurimine, kõigi detailide väljaselgitamine ja kohtumõistmine oleks otsekohene ja riigipoolsed reaktsioonid oleksid ühemõtteliselt kurjategijate tegevust hukkamõistvad.

Kõikidesse isikuvastastesse kuritegudesse tuleb Rõivase sõnul suhtuda väga tõsiselt ning kõnealune juhtum, kus jõmlusele reageerinud meest peksti tema enda lapse juuresolekul, annab ilmselge põhjuse seda kuritegu veelgi tõsisemalt võtta. «Ka see, et kuritegu leidis aset kolmeaastase lapse silme all, on selgelt raskendav asjaolu,» ütles ta.

Rõivas nimetas väga oluliseks kodanikujulgust, mida tema sõnul ilmutasid nii korrarikkumisse sekkunud mees kui tunnistaja, kelle antud olulisele infole tuginedes oli politseil võimalik peksmises kahtlustatavad tabada.

Samas imestas ta, et reede õhtul leidus rahvarohkel Küüni tänaval vaid üks pealtnägija, kes politseid kuriteost teavitas. «Kui keegi peaks märkama mingit kuritegu, siis politsei teavitamine on elementaarne esimene samm ja nagu näha, politsei Tartu kesklinnas suutis viie minutiga reageerida,» ütles peaminister.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles